Elitserien är tillbaka med sin tionde säsong!

Elitserien är tillbaka med en efterlängtad tionde säsong som inleds den 14 mars. Fjorton lag gör upp om den svenska mästartiteln och veteranerna får sällskap av flera nya lag. 

Imorgon, tisdag, har det äntligen blivit dags för vårens säsong av Elitserien. Förra säsongen var det Prospects DNB som kunde säkra segern efter en finalvinst mot Young Ninjas. Får vi se något av akademilagen ta hem pokalen igen eller kan något av de andra lagen utmana? Nedan ser ni alla 14 lag som är med och spelar om titeln.

Bland lagen som är kvar från höstens Elitseriesäsong hittar vi Prospects DNB, Young Ninjas, Lilmix, THUNDR, Lemondogs och Kappa Bar. Samtliga tog sig till slutspel förra säsongen och Prospects, Young Ninjas samt Lilmix tog sig även hela vägen till LAN-finalerna. En bedrift de säkerligen vill upprepa i vår.

De nya lagen som tar plats i Elitserien denna säsong är ENERGYULTRA, Begrip, RedFlags, Diverse Units, 9INE Academy, Pepsilon, ELLA ELLE L A och Hawradash.

ENERGYULTRA (tidigare Goodfellas) köpte sin plats av EYEBALLERS och kommer att spela i Elitserien för första gången. Även Diverse Units köpte sin plats till vårens säsong, detta av nomix som vann Regionserien Nord och därför hade en plats i Elitseriens vårsäsong. Två lag som bytt namn är Kirikou och HelaHavetStormar. Kirikou har blivit upplockade av Begrip och kommer att representera dem under våren. HelaHavetStormar har gjort en hel del förändringar i sin startfemma och även bytt namn till RedFlags.

Från Regionserien kommer till sist fyra nya lag. 9INE Academy vann Region Öst, Pepsilon Region Syd, ELLA ELLE L A Region Väst och Hawradash, också från Region Väst, lyckades ta sig igenom hela Elitseriekvalet och därmed säkra en plats i Sveriges högsta liga.

Vi är nyfikna på att se hur lagen presterar i Elitserien denna säsong. Vilka tror du kommer att ta hem titeln i slutet av vårsäsongen? Följ oss på vår Twitchkanal twitch.tv/elitseriencsgo för att se all action och heja fram dina favoriter till seger.