Från öppet kval till SM-guld – Ta chansen att delta i Elitserien denna höst!

Svenska Elitserien i Esport bjuder nu in till en spännande höst fylld av intensiva matcher när vi står inför övergången till CS2. Inför 2024 växer Elitserien och ger plats åt hela 16 lag, vilket innebär att två nya lag kommer att ha möjlighet att stiga upp till Elitserien i och med denna hösts kvalsäsong. Alla nuvarande Elitserielag är garanterade en plats inför vårsäsongen 2024 så länge de deltar i kvalsäsongen.

Den kommande säsongen fungerar inte bara som en kvalificeringssäsong, den är också Sveriges allra första officiella SM-turnering i Counter-Strike. Så, inte bara får vi se vilka som tar sig vidare till Elitserien nästa säsong, vi får också se vilka som blir historiska som Sveriges första officiella Svenska Mästare i Counter-Strike!

Vår kvalsäsong kör igång med öppna kval till Regionserien och vi har satt datumen till den 22 och 23 oktober, med start kl. 18:00. Här kommer 1-3 lag per Region och kval att få chansen att kliva in i kvalsäsongen. Mer detaljerad information om antalet platser till respektive Region kommer att publiceras på fredag på turneringssidan hos Esportal. Se länkar till respektive kval längst ner i nyheten.

Efter de öppna kvalen dyker vi rakt in i Regionseriedelen av kvalsäsongen. Regionseriedelen spelas mellan den 25 oktober och 2 november. Varje Regionserie kommer att ha 8 lag i en single elimination bracket. Matcherna spelas i BO3, där varje vinnare tar sig vidare till Regionseriens slutspel. Här kommer spänningen verkligen att växa. I ett double-elimination slutspel tar de två bästa lagen steget upp till Elitseriens kvalsäsong och säkrar sin plats i toppdivisionen inför 2024.

Det som följer är Elitseriedelen av kvalsäsongen. Den spelas i ett swissformat med 16 lag som kämpar för att bli bäst. Även om endast de åtta bästa lagen går vidare till det eftertraktade SM-slutspelet, kommer alla deltagande lag i Elitseriedelen fortfarande att ha en plats i Elitserien 2024. Slutspelet avgörs online fram till finalen. SM-finalen spelas på plats i Älmhult den 9 december under Svenska E-sportförbundets SM-helg.

Ett viktigt krav att notera: för att vara med i detta äventyr måste man representera en förening. Men oroa dig inte om du inte redan gör det, för vi har en lösning. Du kan gå med i Elitseriens egen förening för att säkerställa din plats i kvalet. All information om föreningskravet och hur du ansluter till Elitseriens förening hittar du här.

Vi ser fram emot en actionfylld höst med Elitserien i Esport och kan knappt vänta på att se vilka lag som kommer att ta sig hela vägen. Se till att inte missa chansen att bli de första officiella Svenska Mästarna i Counter-Strike!

Anmäl ert lag till kvalet här:

Region Öst Kval 1 – 22 Oktober klockan 18:00

Region Öst Kval 2 – 23 Oktober klockan 18:00

Region Väst Kval 1 – 22 Oktober klockan 18:00

Region Väst Kval 2 – 23 Oktober klockan 18:00

Region Syd Kval 1 – 22 Oktober klockan 18:00

Region Syd Kval 2 – 23 Oktober klockan 18:00

Region Nord Kval 1- 22 Oktober klockan 18:00

Region Nord Kval 2 – 23 Oktober klockan 18:00

Vi ses på servern!