Elitserien i Esport inleder samarbete med Stadium och Nike

Elitserien i Esport ingår ett partnerskap med Stadium och Nike för att främja Esporten i Sverige.

Svenska Elitserien i Esport fortsätter sitt fokus på att stärka och utveckla esporten i Sverige. Genom samarbetet med Stadium och Nike kommer Elitseriens lag och spelare att få tillgång till det allra senaste inom träningskläder och utrustning från Nike, samtidigt som Stadium erbjuder en plattform för lagen att skapa och sälja sina egna kläder på.

– Att arbeta tillsammans med Stadium och Nike, som är två av de mest välrenommerade varumärkena inom sportindustrin, ger oss en fantastisk möjlighet att fortsätta främja gräsrotsrörelsen inom svensk esport, säger Tommy Ingemarsson, VD på Svenska Elitserien i Esport.

– Stadium är väldigt stolta och ser med spänning fram emot att få vara en del av Elitserien i Esport och hela esportens resa framåt. Stadium är stolta över att nu kunna vara med och bidra till esportens utveckling, där både Stadium, Nike och Elitserien i Esport vill bidra till en mer aktiv esportare. Kort och gott, underbart att få med Elitserien i Esport i Stadium familjen och Join the Movement, säger Joakim Moström, Stadium Teamsales.

– Det gör oss på Nike oerhört stolta att vi fått förtroendet att påbörja resan med Elitserien i Esport. Det finns ett engagemang i och runt Esport som berör så många, från elit till gräsrot. Nike, Elitserien i Esport och Stadium står tillsammans redo att aktivera alla Esportare i Sverige, säger David Nordbeck, Nike Nordics Teamsales Manager.

Samarbetet inleds under första halvan 2023 och innebär att alla Elitserielag erbjuds en möjlighet att skapa och sälja sina egna lagtröjor från Nike på Stadiums egen plattform. Seriens åtta bästa lag efter grundserien kommer också att vinna en uppsättning med sina egna lagtröjor.