PROSPECTS VINNER ELITSERIEN HÖST 2022!

Prospects är nya mästare i Elitserien efter att ha besegrat Young Ninjas med 2-0 i kartor.

Laget som slutade tvåa i grundserien och sedan vann sin slutspelsgrupp stod också sist kvar efter Elitseriens finalhelg. Prospects som enbart hade EYEBALLERS framför sig i grundserien följde upp med att ta sig vidare till finalhelgen som gruppetta från sin slutspelsgrupp. Detta efter ett stekhett akademiderby mot Young Ninjas i den övre gruppfinalen.

På plats i Jönköping under DreamHack, där finalhelgen avgjordes, kunde Prospects vinna en nervkittlande semifinal mot Lilmix med 2-1 i kartor. I finalen blev det återigen en kamp mellan de två akademilagen i Elitserien då Young Ninjas slagit ut EYEBALLERS med 2-1 i kartor i sin semifinal.

I finalen kopplade Prospects snabbt ett grepp om titeln då de vann Young Ninjas kartval, Nuke. Det greppet släppte dem aldrig och trots att Young Ninjas pressade dem på Overpass så var det tillslut Prospects som säkrade titeln med 2-0 i kartor (16-12, 16-13).

Prospects poserar med pokalen efter finalen i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Innan finalen delades också säsongens Hejapris ut från Svenska Spel. Där var det EYEBALLERS som stod som mottagare med motiveringen:
Via sin satsning på att lyfta talangpoolen i Sverige har EYEBALLERS varit med och tagit den Svenska tävlingsscenen till nya nivåer“.

Eyeballers Robin “flusha” Rönnquist tar emot Hejapriset i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN