NU ÖPPNAR ANMÄLAN – SÄKRA DIN PLATS I REGIONSERIEKVALET!

Nu är anmälan till höstens Regionseriekval öppen. Se till att anmäla ditt lag för att säkra er plats i höstens Regionserie. Där har ni chansen att kvala er vidare upp till Elitserien.

Idag öppnade anmälan till Regionseriekvalet. Under två söndagar i Augusti arrangeras det öppna kval, totalt två kval per region, där de bästa lagen blir klara för höstens säsong i Regionserien. För de som inte når riktigt hela vägen fram finns chansen att erhålla en plats i Challengerserien. Exakt hur många platser det finns till varje Regionserie i kvalen finns att läsa på respektive kvals turneringssida på Esportal. Vi uppdaterar antalet platser löpande.

Hur anmäler man sig?

  1. Skapa ett lag på Esportal.
  2. Fyll laget så att ni är minst fem spelare och uppfyller regionskraven för den region ni anmält er till.
  3. Anmäl er till de kval ni önskar att spela, se lista med kval längre ner. Man kan spela i kval två om man inte lyckas kvala in i det första. Det är enbart tillåtet att kvala till en region åt gången.
  4. De lag som uppfyller kraven och har anmält sig senast 10 minuter innan turneringsstart blir accepterade till turneringen på Esportal.

Lista med kval:

Kval #1 Region Nord – Söndag 21 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!
Kval #2 Region Nord – Söndag 28 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!

Kval #1 Region Öst – Söndag 21 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!
Kval #2 Region Öst – Söndag 28 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!

Kval #1 Region Väst – Söndag 21 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!
Kval #2 Region Väst – Söndag 28 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!

Kval #1 Region Syd – Söndag 21 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!
Kval #2 Region Syd – Söndag 28 augusti klockan 16:00. REGISTRERA ER HÄR!

Hur spelar man?

Klockan 15:00 börjar check-in på Esportal där alla lag har 30 minuter på sig att bekräfta sin plats. Klockan 15:30 blir lag som inte checkat in flyttade från accepterade lag till väntande. Det är då först till kvarn för övriga att checka in och fylla upp turneringen. Lag som inte uppfyller kriterierna blir borttagna, så se till att alla era spelare valt region, att ni har minst fem spelare och att ni har rätt region på laget. En bracket publiceras klockan 16:00.

Esportal genererar automatiskt en matchlobby för er match. Ni får en notifikation om detta som tar er till matchrummet. Lagkaptenen bjuder in sina lagkamrater till lobbyn. När alla spelare är på plats startar en ready-check. Lagen har 15 minuter på sig att göra en ready-check, gör ett lag inte det i tid resulterar det i en walkover.

När alla spelar lagen är redo startar vetot. Laget överst i bracketen börjar banna, lagen turas om att banna kartor tills en återstår. Efter att vetot är klart startar servern. Lagen har 15 minuter på sig att ansluta till servern. Uppstår anslutningsproblem ska “Call admin”-funktionen i turneringslobbyn användas. Kom ihåg att ni måste ansluta via Esportals klient. Lag som inte ansluter inom 15 minuter förlorar sin match. Vinnarna flyttas automatiskt fram till nästa runda efter avslutad match.

Stort lycka till i kvalen!